Digitalt overforbrug

Speciale 1: Digital overforbrug hos børn og unge. Dækker ofte over andre udfordringer for den unge. Forældre + børn eller unge er velkommen til at henvende sig. Viden om de afhængighedsskabende systemer i hjernen, er vigtigt for at kunne hjælpe.


Se DR udseendelse med Ulla Essendrop, hvor jeg skal hjælpe hende omkring digital afhængighed. Sendt første gang 8 april. 2021.

https://www.dr.dk/drtv/se/mit-liv-paa-nettet_-er-jeg-afhaengig_244591

Forside_psykolognyt

Artiklen “afhængig af smartphonen” skrevet i 2013 fik afdækket at vores brug af smartphones ikke var uden konsekvenser og at mange familier faktisk oplever, at smartphonen forstyrrer det almindelige samvær, men at det er svært ved at lukke ned for den og sætte grænser for dens brug.

Jeg satte mig derfor ned i 2015 og ville finde ud hvad som det digitale samvær kan betyde for vores psykologiske ve og vel. 12 juni 2015 fik jeg trykt artiklen “Fagre digitale verden” i PsykologNyt. Tryk på hyperlinket og læs den.

I 2016 fik jeg udgivet bogen “Når mobilen tager magten” og har siden været med i over 80 artikler, interviews, tv-indslag mv. Her er nogle få af artiklerne: 

https://psykologeridanmark.dk/2020/03/den-digitale-verden-beloenner-vores-hjerne-saa-hvorfor-aendre-adfaerd/

https://www.dr.dk/levnu/psykologi/forsker-din-smartphone-kan-goere-dig-afhaengig

https://livsstil.tv2.dk/sundhed/2013-10-17-ekspert-derfor-er-du-afhaengig-af-din-smartphone

https://videnskab.dk/kultur-samfund/den-digitale-verden-beloenner-vores-hjerne

https://heartbeats.dk/podcast/hvordan-gaar-det-med-psykolog-morten-fenger-naar-mobilen-tager-magten/

https://www.kristeligt-dagblad.dk/danmark/boerns-jagt-paa-likes-kan-aendre-deres-hjerner

https://www.kristeligt-dagblad.dk/debat/psykolog-det-er-den-digitale-omsorgssvigt-der-goer-boern-syge-ikke-institutionslivet

Se seneste interview fra Berlingske tidende – det skal siges, at jeg selvfølgelig ikke har opgivet, men iagttager og tager ved lære af mine egne børns tanker, følelser og behov for at være sociale gennem mobiltelefonerne – hvor ideer, indhold og feeds desværre er styret af Tech-industrien.

https://www.berlingske.dk/danmark/for-syv-aar-siden-skrev-denne-psykolog-en-bog-med-raad-til-foraeldre-nu